Maak Meer van Je Kaarshouder: Hergebruikstips na het Branden

Maak Meer van Je Kaarshouder: Hergebruikstips na het Branden

Na het genieten van de heerlijke geuren van je favoriete kaars, blijft vaak de vraag: wat te doen met de lege kaarshouder? Gelukkig zijn er talloze creatieve manieren om je kaarshouder opnieuw te gebruiken en een nieuwe dimensie aan je interieur toe te voegen. Ontdek hier enkele ideeën om meer te halen uit je kaarshouders:

1. Reinig en Hergebruik:

Voordat je je kaarshouder opnieuw gaat gebruiken, is het belangrijk om eventuele resterende was te verwijderen. Een handige manier om dit te doen is door de kaarshouder in de vriezer te plaatsen. Zodra de was is bevroren, kun je het gemakkelijk verwijderen met een bot mes. Gebruik vervolgens warm zeepsop om de kaarshouder grondig te reinigen.

2. Bloemenvaas:

Een lege glazen kaarshouder kan dienst doen als een prachtige bloemenvaas. Vul de schone kaarshouder met water en plaats er verse bloemen in voor een charmant tafelstuk of een elegante toevoeging aan je interieur.

3. Mini-opslagcontainer:

Gebruik de kaarshouder om kleine items op te bergen, zoals paperclips, munten, of make-upkwasten. Zet de kaarshouder op je bureau, kaptafel of dressoir voor een stijlvolle en functionele opslagoplossing.

4. Waxinelichthouder:

Plaats een waxinelichtje in de schone kaarshouder en geniet opnieuw van de warme gloed van kaarslicht. Dit is een geweldige manier om een gezellige sfeer te creëren zonder een nieuwe kaars te hoeven kopen.

5. Kruidenpot:

Als je van koken houdt, kun je de kaarshouder gebruiken als een kleine kruidenpot. Plant verse kruiden zoals basilicum, munt of peterselie in de kaarshouder en plaats deze op een zonnige vensterbank voor gemakkelijke toegang tot verse kruiden tijdens het koken.

6. Kaarshouder Upcyclen:

Laat je creativiteit de vrije loop en verf of versier de kaarshouder om een uniek en gepersonaliseerd decoratief stuk te creëren. Gebruik verf, lint, kralen of decoupage om de kaarshouder een nieuwe look te geven die past bij je stijl.

7. Mini Plantenpot:

Geef je kaarshouder een nieuw leven door er een mini plantenpot van te maken. Vul de schone kaarshouder met potgrond en plant er een klein succulent, cactus of luchtplantje in. Plaats de kaarshouder op een vensterbank of bureau voor een schattig en decoratief accent met een vleugje groen. Zorg ervoor dat de kaarshouder goede afvoergaten heeft om overtollig water te laten weglopen en de plant gezond te houden.


Met deze ideeën kun je je kaarshouders een tweede leven geven en ze transformeren tot praktische en decoratieve items in je huis. Laat je inspireren door het hergebruiken van je kaarshouders en ontdek nieuwe manieren om te genieten van hun veelzijdigheid!

Heb je zelf nog andere creatieve ideeën voor het hergebruiken van kaarshouders? Deel ze hieronder in de reacties!

Back to blog

Leave a comment